CCNA Eğitimi Hakkında Gerekli Ön Bilgiler Nelerdir?
CCNA Eğitimi, ağ /network ve telekomünikasyon teknolojileri konusunda kendini geliştirmek isteyen ve bu sektörde çalışıp ilerlemek isteyen kişiler için başlangıç seviyesinde ve network üzerine temel oluşturmayı amaçlayan bir sertifikasyon programıdır.
CCNA sertifikasına sahip olan kişiler eğitim sonunda, küçük ve orta ölçekli ağları kurulabilecek, ağ performansının arttırılmasına yönelik çözümler üretebilecek, router, switch gibi cihazlar üzerinde gerekli ayarları ve bakımları yapabilecek düzeye ulaşırlar.
CCNA Eğitimine Kimler Katılmalıdır?
CCNA eğitimine, elektronik haberleşme, telekomünikasyon teknolojileri, ağ yönetimi departmanlarında çalışanlar ve elektronik haberleşme bölümü ile elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan, kendini bu alanda geliştirmek öğrenciler katılabilir. Katılımcılarda herhangi bir ön şart aranmamakla beraber, okuduğunu anlayabilecek düzeyde İngilizce bilmesi gerekmektedir.
CCNA Eğitiminin Amacı Nedir?
CCNA eğitiminin temel amacı, elektronik haberleşme, ağ ve telekomünikasyon teknolojileri üzerine katılımcılara Cisco’nun alt yapısını öğretmektir. Cisco eğitiminin ilk basamağı olan CCNA sertifikasyon programı sonrasında kursiyerler, CCNP sertifikasyon programına katılabilecek düzeye ulaşırlar.
Bu bölümü başarıyla tamamlayan katılımcılar, CCNA Sertifikasına sahip olacaktır. Bu alanda CISCO tarafından düzenlenen uluslarası sınavlara katılarak kendilerini belgelendirebilirler.
CCNA eğitimini başarıyla tamamlayan katılımcılara, bir üst basamak olan CCNP eğitimini almaları önerilmektedir. Temel eğitimden Network alanında uzmanlığa doğru uzanan bu yolda kariyer planlamanızı yaparken, mesleki gelişiminize de katkı sağlayacaksınız.
İnternet servis sağlayıcıları, ağ sistem destek firmaları, küçük ve orta ölçekli işletmelerin bilgi işlem departmanları ile büyük firmaların network departmanlarında görev alabilir. Network uzmanı, network mühendisi, network sorumlusu gibi unvanlarla çalışabilirler.